Az elbocsátásra kerülő alkalmazottak számával együtt a végkielégítésre szánt összeget is növeli a Google, bár ez csekély vigasz az önkéntelenül távozó alkalmazottak számára.

Augusztus közepén arról szóltak a hírek, hogy a Google 275.000.000 dollárt különített el a végkielégítésekre, melyből 4.000 elbocsátott alkalmazott kapja meg az útravalót a munkakereséshez.

Most azonban a Google arról adott tájékoztatást, hogy valószínűleg még több alkalmazottnak kell ajtót mutatniuk, mint amennyivel eddig számoltak, így a végkielégítések teljes keretét is 300.000.000 dollárra emelték. Mindezek mellett tudatták azt is, hogy még 90.000.000 dollárt fizetnek egyéb kapcsolódó költségekre, bármit is jelentsen mindez.


Sajnos ez még mindig nem minden, mivel a Google kilátásba helyezte a további elbocsátások lehetőségét is, melyek a cég szerint szintén jelentős számú munkavállalót érinthetnek. Az biztos, hogy most nagyon nem jó Motorola Mobility alkalmazottnak lenni, hiszen jelenleg nem túl rózsásak azoknak a lehetőségei, akik elvesztik az állásukat. Bár munkanélkülinek lenni soha nem jó, de a válságban még komolyabb probléma, mint egyébként.

 

Forrás : www.mobilport.hu

Szerző: Szőlősi Tibor

Keresés