Az euróövezet gazdasága a második negyedévben is visszaeshetett. A Marit kompozit Beszerzési Menedzser Indexe továbbra is a gazdasági aktivitás meredek csökkenésére utal.

 

A magánszektor aktivitása tovább csökkent az euróövezetben, derül ki a Markit piackutató felméréséből. A Beszerzési Menedzser Index kompozit mutatója 46,5 pontot mutat, ami kisebb korrekciót jelent az előzetes, 46,4 pontos becsléshez képest. Az index ugyanakkor továbbra is távol van az 50 pontos értéktől, ami a csökkenést elválasztja a növekedéstől. Összességében a gazdasági tevékenység meredek csökkenéséről tanúskodik a BMI.

Az eurózóna szolgáltatási BMI-je a felülvizsgált adatok szerint 47,9 pont, ami az előzetes 47,6 pontos becsléshez képest javulást jelent. Júniusban 47,1 ponton állt az index.

Az adatok megerősítik az előzetes becslést, miszerint az eurózónában folytatódott a visszaesés, ami negyedéves szinten 0,6 százalék lehet, mondta el Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza. A régióban a második egymást követő negyedévben eshet a gazdaság.


Szerző: Világgazdaság Online

Keresés