A német kancellár szerint a kanadai kormány szigorú költségvetési fegyelme, párosulva az növekedéssel, példakép lehet az euróválság megoldására.

 

Angela Merkel úgy hiszi, hogy példa lehet Kanada útja, a nagy költségvetési fegyelem, párosulva a növekedést célzó koncentrációval és a válság leküzdésével - írja a Handelsblatt. Példa lehet a is, hogy nem kölcsönökből élnek. "Ezt én is helyes megoldásnak tartom Európa számára" - emelte ki kétnapos kanadai látogatása kezdetén.

Merkel informális véleménycserét folytatott Stephen Harper kanadai miniszterelnökkel. Európa összetartására fontos a közös valuta érdekében. Ám a Handelsblatt szerint még Merkel érkezése előtt Kanada pénzügyminisztere elégedetlenségét fejezte ki amiatt, ahogy Európa foglalkozik az adósságválsággal.

"Nem tettek eleget, többet kell Önöknek tenniük" - hangoztatta Jim Flaherty. Stephen Harpert miniszterelnök arra szólította fel az európai államokat, tőkésítsék fel a bankjaikat. Úgy látja, a helyzet kábránditó, mert már évek óta világos, hogy mit kell tenni.


Szerző: Világgazdaság Online

Keresés